Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. Sign in or register to get started.

If you have any questions, reports, suggestions, or requests about Live2D, please send them to this community.
※We cannot guarantee statements or answers from Live2D staff. Thank you for your understanding in advance.
 
Live2D Cubism
Cubism Products and Downloads
Cubism product manuals and tutorials
Cubism Editor Manual    Cubism Editor Tutorial    Cubism SDK Manual    Cubism SDK Tutorial
"[NOTICE]" About the support for Mac models
Cubism Editor is not supported with Apple M1 processors.
Please refer to System Requirements for details.
We will not respond to any related inquiries with this message.
Please note that Cubism SDK is not supported with Apple M1 processors and macOS 11.0 Big Sur.
Live2D user has created a tutorial video(unoffilcial) in English. SEE ALSO.
Thank you, brian_tsui!
[Live2D Tutorial 2020] Introduction to Tools and Technical Concepts

[Unity] Texture not showing

I followed the steps that were showing in this link
https://docs.live2d.com/cubism-sdk-tutorials/getting-started/

However, when I imported my model file it seemed to have some problems on the texture.

First, I did export the file as moc3 file and inputted in the Assests folder. However, the texture didn't show up, so I thought it was the prefabs problem.

Next, I changed it to an prefab by inputting it in to the Prefab folder. Then it seemed to change to a prefab.

Still it didn't added any textures to the object. Can anyone help me with this problem?

I will show some pictures of my exported file and my current unity project scene.





Am I doing it in the wrong way or is there something wrong with the system?

Comments

  • Hello, @padosory5 .
    Thank you for your contact and report.

    Are the texture files in the folder of the model you want to import?
    As far as I can tell from the image, the texture file used for the model does not exist.
    If you want to use the Cubism model in the SDK, you need a texture file.
    If it is not in the folder, please re-import it including the texture file.

    If poking around the texture file does not solve the problem, could you please provide me with a minimal project that reproduces the phenomenon for me to investigate?
    The project should be sent to me as an attachment to the Community DM.

    Thanks.
Sign In or Register to comment.